Press "Enter" to skip to content

Как да добавим банер с хипервръзка?

0

Хипервръзките, известни още като „връзки“ или „линкове“, са това, което прави мрежата толкова динамична. За разлика от печатна публикация, която може да се позовава на други статии или друг ресурс, уебсайтовете могат да използват тези връзки, за да изпращат посетители на тези страници и ресурси.

Можете да чуете реклама по радиото или да я гледате по телевизията, но няма хипервръзки, които да ви отведат до компаниите в тези реклами толкова лесно, както може да направи уебсайтът. Връзките наистина са невероятно средство за комуникация и взаимодействие!

Често връзките, в един уебсайт, са текст, който насочва посетителите към други страници на същия сайт. Навигацията на уебсайт е пример за текстови връзки на практика – но не е задължително врръзките да са текстови. Също така, можете да добавите банер/изображение с хипервръзка в уебсайта си. Нека да разгледаме как се прави това:

Как да добавим банер

Първото нещо, което трябва да направите, е да поставите самото изображение във вашия HTML документ. Най-често използваното изображение за банер е логото на сайта, което препраща към началната страница на сайта.

Ето как трябва да поставите банерът си в HTML документа:
<a href="http://До къде да води банера" target="_blank" rel="noopener"><img src="http://Линк за картинката" alt="Описание на линка" width="Ширината на банера" height="Дължината на банера" border="Размер на рамката в пиксели;" /></a>

Не забравяйте

Изображенията могат да играят важна роля в успеха на един уебсайт.

Когато използвате изображения, трябва да внимавате да изберете правилното изображение за вашите нужди. Също така, трябва да се уверите, че всички изображения се визуализират правилно. Това може да изглежда като много работа, но си заслужава! Изображенията са ключов елемент към успеха на сайта.

Не се колебайте да използвате подходящи изображения на сайта си и им добавете връзки, когато е необходимо. Така ще направите интерактивно вашето съдържание.

Close